Cât costă o casă din panouri de lemn?

Este firesc să ne întrebăm cât costă o casă din panouri de lemn. Pasul următor ar fi să comparăm răspunsul cu prețul unei case construită pe cadre de beton sau metal. Sau poate o casă construită într-un stil mai neconvențional. Să zicem o casă din paie? Sau cob? Sau chiar bușteni? Apropo, de case realizate din containere metalice ați auzit? Dar ce părere aveți despre BCA vs. căramidă?

O întrebare simplă + o comparație elementară = un răspuns complicat. 

Pentru a putea stabili un preț corect avem nevoie de o serie întreagă de detalii. Pentru exemplificare, ar trebui să cunoaștem elementele care influențează stabilirea costurilor: adresa la care va fi amplasată construcția (județ, localitate), suprafața construită (amprenta la sol), numărul de etaje construite (numai parter, P + 1, P + 2 samd), detalii acoperiș (mansardă inclusă, pod circulabil), materialele din care va fi confecționat stratul izolator interior/exterior (fibre animale, fibre vegetale, polistiren expandat, poliuretan, poliizocianurat, vată bazaltică, vată minerală etc).

În mod sigur ne vor interesa detalii despre existența proiectului de execuție, autorizației de construire, racordurilor la utilități, căi de acces. Trebuie să știm dacă există fundație deja construită sau urmează să fie turnată.

1400 €/mp
Doar cu titlu informativ, prețul pentru mp construit la roșu

Am văzut că nu este simplu deloc să găsim un răspuns clar. Lucrurile trebuiesc discutate și înțelese. Nu este vorba numai de preț, în primul rând este vorba despre opțiuni. E mult mai bine să luați o decizie în cunoștință de cauză.

Cel mai simplu ar fi să stabilim o întâlnire și să discutăm, cu răbdare, față în față. Lucrurile se vor clarifica mult mai ușor.

Solicită o ofertă de preț