Case din lemn – o poveste despre ne-renunțare
atunci când ai încredere într-o idee

Bună! Sunt Mihnea și o să iți povestesc despre ambiția mea personală de a continua o idee la care firma unde eram angajat a renunțat, crezând că nu va avea succes. Și cum am făcut o mică afacere de care acum sunt mândru.

Lucram de 10 ani la o societate care realiza case prefabricate din lemn. Când firma respectivă a decis să scoată din ofertă acest produs, mi-am dat seama că eu nu pot renunța. Munca mea, ceea ce făceam în fiecare zi îmi devenise pasiune.

Astfel, cu ambiție, cu încredere în produs și în mine, mi-am înființat propria firmă de producție de case prefabricate din lemn. Asta se întâmpla acum 7 ani.

Ce oferim noi?

Eu și toată echipa Ecopanel nu vindem produse. Noi facem case, cămine de vis, ecologice și prietenoase cu mediul înconjurător.

Poate pentru ca suntem o firmă mică, chiar dacă avem o experiență profesională îndelungată, tratăm fiecare proiect ca fiind proiectul propriei noastre case.

Clienții văd acest lucru, atât casele făcute de noi, cât și oamenii care locuiesc în ele, devin purtătorii noștri de cuvânt, recomandându-ne prietenilor și cunoștințelor.

Îmi place să îmi întreb clienții de ce ne-au ales pe noi

Clienții noștri sunt persoane deschise la noutățile din domeniul construcțiilor, care înțeleg ce înseamnă confortul construcțiilor ecologice și rapiditate de execuție.

În plus, sunt persoane interesate atât de sănătatea lor, cât și de impactul asupra mediului înconjurător. De aceea preferă să aleagă o locuință ecologică, care are la bază ca element principal lemnul și derivatele sale, mai degrabă decât locuințele din BCA și beton.

Pe scurt, clientul ne alege pentru că își dorește rapiditate, confort termic și respect față de natură.

Cum ne-a fost în perioada pandemiei?

Ultimele luni au fost mai dificile în privința contractelor, oamenii temându-se de a mai investi în visurile lor din cauza incertitudinii financiare.

Acest lucru este valabil și pentru clienții noștri din România și pentru cei din afară, căci avem contracte cu Italia, Grecia, Cipru, Polonia, țări în care se construiește intensiv pe acest sistem.

Totuși, izolarea a adus și timp de reflecție și credem că pe viitor tot mai multe persoane vor prefera să aibă propria casă, cu o curte cât de mică, în defavoarea apartamentelor la prețuri, uneori, exorbitante.

Care e satisfacția mea ca antreprenor?

Că am avut ambiția să fac această afacere, că facem case de calitate care sunt apreciate în multe țări din lume.

Este o mare bucurie când poți demonstra că un produs românesc este foarte bun și util respectând toate standardele de confort și calitate.

Dar această afacere îmi dă și o satisfacție umană profundă: știu că am transformat visul unor oameni în realitate și că își trăiesc viața în case făcute de noi!

Cu bine,
Mihnea